top of page
zwemmen-hond.jpg

Blog

WOLF DOET HET HEEL GOED.


5 april 2018

GROTE TEST


Wolf is enorm veranderd. Als ik aankom is er geen blaffende, drukke Duitse Herder die mij opwacht.

In de tuin loopt een ontspannen Wolf. Die mij rustig komt gedag zeggen.

De blik in de ogen is rustig en zijn begroeting ook.

In huis is hij ook veel kalmer geworden. Hij sleept niet meer met de kussens en kleden.

De vrije wandelingen zijn een groot genot. Hij blijft in de buurt van zijn bazin en hij waakt.

Het is dan ook tijd om Wolf meer te laten zien. We gaan met Wolf de markt op zonder met zekerheid te kunnen zeggen hoe hij zich zal gedragen.

BRAVO WOLF

Wolf doet het geweldig goed. Hij passeert mensen zonder ze lastig te vallen. Een korte snuffel en verder gaan.

Hetzelfde als we de vlees-, vis en broodkraam passeren. Flapperende kleren en geuren brengen hem niet van de wijs. Hij is blij en zijn neus doet zijn werk.

Ook begroetingen met honden verloopt zeer correct. Wolf blijft rustig en kalm als een Border Colli hem druk blaffend begroet. Wolf krijgt het zelfs voor elkaar hem te kalmeren.

Begroeting met mensen doet hij ook prima. Hij laat zich gewillig begroeten en aaien. Geen enkele vervelende reactie.

Wolf en bazin zijn zeker geslaagd in hun poging om samen te leven en te genieten. Het is een fijn team geworden. De inspanningen, oefeningen en geduld hebben geloond.

Proficiat Nicole en Wolf.

Januari 2018:

Wolf is al een stukje rustige. Toch kan hij zich nog niet lang genoeg beheersen terwijl ik met zijn bazinnetje de vorderingen doorneem.

Ondanks dat doet hij de oefeningen blijven wel goed en veel beter in de tuin. Zelfs heel kort verstoppen achter een boom lukt naar enkele pogingen.

Ook het volgen in de tuin gaat zeer goed. Wolf let beter op en als je 'Volgen' of 'Achter' zegt dat begrijpt hij wat er verwacht wordt.

Om het trekken tegen te gaan is er een oplossing gevonden door rond de voorpoot aan de begeleiders kant een lus te leggen met een riem. Het heeft het effect van een gentle leader.

Een goede oplossing voor het begin van de training. Net als met de gentle leader ben ik voorstander deze af te doen zodra het mogelijk is.

Oefeningen als focus, beheersing en blijven moeten nog dagelijks worden gedaan om Wolf te leren dat hij zich moet beheersen en aandacht moet hebben voor zijn begeleider(ster).

3 december 2017:

Wolf, in dit geval een Duitse Herder. Wolf is bij zijn nieuwe baasjes terecht gekomen nadat hij 8 maanden in erbarmelijke omstandigheden bij een boer in de stallen had geleefd, samen met zijn broertje.

Bij zijn huidige bazin heeft hij een heel fijn en warm nest gevonden en je treft dan ook een hele fijn hond aan die op geen enkele manier blijk geeft van een nare jeugd.

Röntgen opnamen tonen echter aan dat hij het zwaar heeft gehad. Ondervoed en onverzorgd.

Ik ben gevraagd om de eigenares te helpen met de opleiding. Haar onlangs, onverwachts overleden man, zou aanvankelijk voor de opvoeding instaan.

We zijn dan ook begonnen met de basis principes van op de juiste momenten belonen. Haar aandacht en focus vast te houden zodat ze leert om oog contact te houden en de focus om jou.

En hoe leer je haar op een rustige manier om bijv een voorwerp niet op drie meter van je te leggen maar op 30 cm.

Voor de eerste voldoende materie om mee te beginnen, zodat Wolf leer te leren.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Persoonlijkehondencoach

Persoonlijke hondencoach

Hondentrainer

hondentherapeut

Gedragstherapie

hondentrainer aan huis

hondenfluisteraar

hondenpsycholoog

bottom of page