top of page

Algemene problemen

Onze hond kent vele manieren om iets gedaan te krijgen of ons te vertellen. Hij/zij manipuleert ons en krijgt daardoor zaken gedaan zoals bijvoorbeeld 'ongewenst' aandacht.

hond-bijt-bij-pijn.jpg

Bijten, grommen...

Bijten is een veel voorkomende klacht. Ik kom deze klacht bij allerlei honden tegen. Het is niet ras gebonden

Het bijten beperkt zich niet tot hun speelgoed. Ook hun bench, mand en speelgoed moet er aan geloven. Hoe stop je het bijten van je hond?

Graven, vernielen...

Veel ongewenst gerag duidt ook op bepaalde behoefte van je hond. Door specifieke oefeningen zijn deze klachten goed op te lossen. Hoe pak je op positieve manier deze gedragingen aan?

Hond_graaft_in_Tuin.jpeg
Hond_Blaffen.jpg

Blaffen, onrust…

Je hond blaft bij het minste geringste geluid en wil niet stoppen. Zeer hinderlijk voor de eigenaars maar ook de omgeving. Hoe stop je het blaffen?

Bespringen, aandacht vragen...

Je hond springt op tegen jou en/of de visite.

 

Menig vriend of familie blijft weg bij mensen die zo'n lastige hond hebben. Ouderen doen het vooral omdat ze kunnen vallen. Andere doen het dan weer om dat hun kleding er niet uitziet bij het weggaan. Hoe leer je trekken van je hond af?

dog-jumping-on-person.jpg
trekkende_hond.jpg

Trekken, luisteren...

Als jouw hond jou uitlaat dan is dat geen pretje. Je ene arm langer dan de ander. Je kunt niet even stilstaan en een praatje te maken. Hoe leer je je hond om niet te trekken?

Verlatings-angst. Onzekerheid...

Je hond is in vele gevallen angstig, terughoudend, wantrouwend ...

Deze situatie is nadelig voor de goede ontwikkeling van je hond. Je kunt bijna niet trainen en je hond ervaringen laten opdoen. 

Deze situatie moet direct worden behandeld. Wacht er niet mee, want meestal gaat dat niet over, maar worden de symptomen alleen maar erger.

Schattige hond
Meisje dat haar hond koestert

Trauma, onvoldoende ontwikkeling...

Een trauma, licht of zwaar zal de ontwikkeling van je hond beïnvloeden.

Tijdig beginnen aan de rehabilitatie is van groot belang. 

Een goede, tijdige ontwikkeling van de hond, maakt hem mentaal sterker en handelbaarder. Het versterkt de communicatie en band tussen baasje en hond.

Puppy opvoeden...

Puppytraining is iets wat je vanaf dag 1 start. Een (goede)fokker weet dat. Deze begint al in het nest met bepaalde oefeningen. Socialiseren is erg belangrijk, maar ook zindelijkheid. Gewoon worden aan geluiden- mensen en andere dieren.

Thuis moet dat worden voortgezet. De baasjes-eigenaars worden pleegouders en moeten op heel veel zaken letten.

Schattige hond
Wieland Borst.jpg

Hallo, ik ben Wieland. Ik ga u helpen.

 

De hondencoach of hondentrainer komt bij u thuis om de situatie en gedraging, situatie en communicatie tussen baasje en hond te observeren.

Daarna wordt in overleg een planning gemaakt

 
bottom of page