top of page
zwemmen-hond.jpg

Blog

Structuur brengt rust


Een inventarisatie van de 'problemen' waarvoor ik werd gecontacteerd dan kom ik tot de volgende vaststelling.

Er zijn veelal onvoldoende verticale en horizontale structuren. Zowel bij jonge als oudere honden.

Verticale structuur

Hiermee wordt de hiërarchie bedoeld. Hoewel de hond aangeeft dat hij niet goed weet welke plaats hij in moet nemen, worden signalen niet gezien. Hierdoor ontstaat er verwarring bij de hond en weet hij niet goed hoe hij op gebeurtenissen moet reageren. Er wordt onvoldoende naar hem geluisterd. Hij probeert op stuntelige wijze de taak van het baasje over te nemen.

Hij zal over het algemeen proberen de situatie op zijn manier op te lossen. Veelal op een storende manier, voor de baasjes. Hij gaat blaffen, naar voorbijgangers (mensen en dieren) uitvallen, voortdurende de aandacht vragen, hevig op de bel reageren enz.

Horizontaal structuur

Is de plaats in huis. De hond krijgt geen 'eigen' ruimte toegewezen die door iedereen wordt gerespecteerd.

Hij vindt nergens zijn hol of nest terug. Een plaats waar hij 'zijn' spulletjes/buit kan achterlaten zonder dat iemand dat wegpakt. Geen plek waar hij tot rust kan komen.

Hij mag ook in de keuken komen als er wordt gekookt (de buit geprepareerd). Op de bank liggen. (zijn de nest van de baasjes). Hij neemt als eerste de ruimte in. Gaat als eerste binnen in huis, kamer, tuin etc.

Een duidelijke structuur wil niet zeggen een strakke of strenge structuur. Het zijn de hoofdlijnen waarop uitzonderlijk kan worden afgeweken. Als een soort beloning.

Consequent.

Ook wordt hij niet altijd consequent behandeld. Vandaag is het verboden en morgen mag het weer wel. Van het ene baasje krijgt hij dit gedaan en bij de ander dat.

Ik zie binnen 14 dagen dat er verandering optreedt zodra aan de structuren wordt gewerkt.

Opleiding

Op 5 weken, het termijn dat ik voorop stel om tot het gewenst resultaat te komen, heeft U een andere hond, die zich beter in zijn vel voelt.

Samen met verhoogde activiteit en interactie wordt gewerkt aan herstel van de hond. Bijverschijnselen als bijten op alles, krabben, nervositeit onophoudelijk blaffen verminderen op korte tijd.

Als er bepaalde trauma's zijn dan moet er eerst daaraan worden gewerkt. Daarom wordt voor elke hond een 'persoonlijk' programma besproken en worden er voortschrijdend aanpassingen gedaan.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Persoonlijkehondencoach

Persoonlijke hondencoach

Hondentrainer

hondentherapeut

Gedragstherapie

hondentrainer aan huis

hondenfluisteraar

hondenpsycholoog

bottom of page