top of page
zwemmen-hond.jpg

Blog

Nu begrijp ik je beter. Hondencoach helpt

Deel 1/4


Hoe kijkt de doorsnee hondeneigenaar naar zijn of haar Hond?

Wanneer we onze honden observeren, zien we vaak niet alleen een huisdier, maar een metgezel, een vriend, en soms zelfs een familielid.


Het is moeilijk om niet vertederd te raken door die trouwe blik in hun ogen, of niet te glimlachen bij hun speelse streken. Maar hoe zien we onze honden eigenlijk echt?


Hondencoach helpt u op de juiste weg
Zorg ervoor dat ik je goed begrijp.

Sommige eigenaren beschouwen hun hond als een onvoorwaardelijke metgezel, een bondgenoot die hen beschermt en nooit van hun zijde wijkt. Anderen benaderen hun hond meer als een accessoire, een toevoeging aan hun leven die vooral moet voldoen aan bepaalde verwachtingen en eisen.Als hondencoach is het mijn taak om eigenaren bewust te maken van het werkelijke leven van hun hond en de bijzondere rol die ze spelen in een gezin.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat onze honden onze taal niet begrijpen, maar klanken associëren met situaties.

Net zoals het tijd kostte om onze kinderen woorden en zinnen te leren verstaan en begrijpen, hebben honden tijd en geduld nodig om onze aanwijzingen en signalen te begrijpen.


We kunnen niet verwachten dat onze honden meteen correct handelen wanneer we aanwijzingen roepen en gebaren maken.

Het vergt oefening, consistentie en begrip vanuit onze kant. Bovendien moeten we ons realiseren dat honden, net als wilde roedeldieren, na ongeveer 2 jaar volleerd zijn en klaar om zelfstandig te leven. De hondencoach helpt je het doel te bereiken


Neem de tijd en gebruik de juiste methodiek
Correct aanleren

Als pleegouders van onze honden dragen we veel verantwoordelijkheden, waaronder het bieden van de juiste voeding, medische zorg en training. Het is vooral de training die vaak over het hoofd wordt gezien of onvoldoende aandacht krijgt. De hondencoach helpt je om dat op een efficiënte manier te doen


Het aanleren van de basis zoals "zit", "blijf" en "op je plaats" is essentieel voor een harmonieuze relatie met onze honden. Maar al te vaak zie ik eigenaren worstelen met herhaalde commando's en frustratie als hun hond niet direct gehoorzaamt.


Mijn rol is om jou te begeleiden bij het nog beter begrijpen van je hond, het aanleren van effectieve trainingsmethoden en het creëren van een positieve en harmonieuze relatie.

Zo nodig passen we een hondentherapie toe om het doel te bereiken.

We willen allemaal toch het beste voor onze hond?


Wieland van Minnen - Dog Total Control
Ik ben jouw hondencoach

Elke situatie is uniek, daarom kom ik persoonlijk bij jou thuis om samen de klachten, doelstellingen en mogelijkheden te bespreken.

Laten we samen werken aan een betere band tussen jou en je hond, zodat jullie beiden kunnen genieten van een gelukkiger en vervullend leven.

Lees ook:


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Persoonlijkehondencoach

Persoonlijke hondencoach

Hondentrainer

hondentherapeut

Gedragstherapie

hondentrainer aan huis

hondenfluisteraar

hondenpsycholoog

bottom of page