top of page
zwemmen-hond.jpg

Blog

Hoe ziet mijn hondendag eruit? (Deel 3/3)

Bijgewerkt op: 13 apr. 2021

80% van de klachten die mij bereiken ligt de oplossing in de verrijking en afwisseling.

Vanaf de ochtend tot de avond de hersenen van je hond actief houden. Doorlopend je hond uitdagen om het voer op telkens andere manier te zoeken en bemachtigen.


Volgende vergelijking maakt het effect duidelijker:

Als de hond geen uitdagingen vindt in eigen omgeving en daarna wordt uitgelaten dan is dat uitlaten te vergelijken met het lezen van een weekblad. Leuk en het levert enige verstrooiing op.

Als u nu thuis al zorgt voor verstrooiing en dat buiten voortzet dan kun je dat vergelijken met het lezen van een spannend boek.

Voor het lezen van een spannend boek moet veel meer hersenwerk worden verricht. Tegelijk komen techniek en tactiek aan bod.


Volgende ideeën kunnen u op het goede spoor zetten.


Hondenjeugd Ideeën
.xlsx
Download XLSX • 10KB

Algemeen:

Het aanwezig zijn en liefdevol voor elkaar zijn is NIET voldoende. Net zoals de mens, heeft je hond uitdagingen nodig. Daarvoor ben jij als eigenaar, verantwoordelijk voor.

Neem geen genoegen met een leven gelijk een lockdown. Geef je hond alle mogelijkheden om te leren en nieuwe ervaringen op te doen en zijn of haar talenten te vervolmaken.


Als eigenaar van de hond ben je bezitter. Dat klinkt nogal feodaal. Als eigenaar ben je de vriend, de leraar, de vertrouwenspersoon, de trainer en toeverlaat.


Laat jouw hond groeien, gelukkig en zijn of haar talenten ontplooien op alle vlakken en niveaus, doorheen heel het leven.


U krijgt daarvoor nog meer terug. Uw hond zal rustiger en evenwichtiger zijn. Zal weten wanneer er gespeeld, gerust, geknuffeld kan worden.


Je gaat meer plezier aan elkaar beleven. De relatie zal er alleen maar door versterkt worden.


Op mijn www.dogtotalcontrol.com staat een contactformulier. U kunt daar uw probleem vrijbliijvend omschrijven. Ik zal dan met u contact opnemen voor een eerste sessie.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Persoonlijkehondencoach

Persoonlijke hondencoach

Hondentrainer

hondentherapeut

Gedragstherapie

hondentrainer aan huis

hondenfluisteraar

hondenpsycholoog

bottom of page