top of page
zwemmen-hond.jpg

Blog

Een hond adopteren. Wel of niet een goed idee?

Met het adopteren van een hond doe je een goede daad.

Je hebt de keuze uit adoptie vanuit het buitenland of uit een asiel bij u in de buurt.Stel u de vraag of het nodig is om zoveel kosten te doen om de honden hierheen te halen opweegt tegen het doneren van geld voor lokale opvang of een inenting actie chemisch castratie.


Er zijn honden die alleen al door de opvang en transport hier aankomen en zwaar getraumatiseerd zijn.Een zwaar getraumatiseerde hond kan zeker niet in elk gezin worden geplaatst. Een hond die een zwaar belaste puppy periode heeft doorgemaakt kan zware psychotische gedragsstoornissen vertonen. Dit type honden kunnen vanuit het niets aanvallen. Ook tegen mens en dier waar ze langere tijd mee omgaan.


Wacht niet te lang om deskundige hulp in te roepen.

Ik kan de eerste analyse doen en bekijken of het inderdaad een gestoorde en gevaarlijke hond is en welke de volgende stappen kunnen zijn. (Contactformulier)


Vanuit de praktijk heb ik dit soort honden verschillende keren meegemaakt.

Mijn eerste advies is dan om met de hond naar een gespecialiseerde hondenpsycholoog te gaan. Toscanzahoeve is gespecialiseerd in het testen van honden en katten met gedragsstoornissen.


U krijgt na de testen een verslag met de adviezen. Als het te herstellen is kunt u de trainingen thuis doen. In sommige gevallen zal de hond op de hoeve een training ondergaan. In het laatste en ergste geval zal euthanasie overwogen moeten worden.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Persoonlijkehondencoach

Persoonlijke hondencoach

Hondentrainer

hondentherapeut

Gedragstherapie

hondentrainer aan huis

hondenfluisteraar

hondenpsycholoog

bottom of page