top of page
zwemmen-hond.jpg

Blog

Het verschil is groot.

Bijgewerkt op: 21 nov. 2021

In mijn vorig artikel sprak ik over het kleine verschil tussen de opvoeding van een kind en een hond.


Nu wil ik het gedrag toelichten van het honden waar het verschil van hun gedrag zeer groot is afhankelijk van een kleine verandering in hun omgeving


Een zeer opvallend gedrag zie je bij honden die voor het eerst op een hondenuitloopweide komen.


· Er zijn honden die in eerste instantie een zeer nederig gedrag vertonen. Ze kruipen in een hoek willen met rust worden gelaten.


· Er zijn ook honden die buiten de weide zeer luidruchtig zijn en zelfs hun tanden durven te vertonen. Eenmaal ze dan in de sluis zijn en de lijn wordt losgemaakt dan zie je het eerste verschil al. De hond is al niet meer zo uitbundig.

Wordt de hond dan in de weide gelaten dan is van het bravouregedrag buiten de omheining vaak niets meer over.


· Er zijn ook honden die rustig spelen en snuffelen op de weide, maar dan ineens kort en hevig uithalen naar een hond. Meestal wordt dat gedrag getriggerd door een onrustige en opgewonden hond. Het gedrag is te buitensporig en wordt als irritant beschouwd. De meest evenwichtige hond zal dan corrigerend optreden.

Schrik niet. Dat lijkt zeer gewelddadig. Er wordt flink vastgepakt en gegromd. Het duurt meestal maar enkele seconden. Daarna treedt de rust terug en je ziet dat de honden even later elkaar gaan benaderen en het goed maken.


Voor veel eigenaars is de eerste stap om met de hond naar de uitloopweide te gaan erg groot. Daarom wordt in een 2e of 3e sessie daar ook aandacht aan besteed.

Het leuke is dat de eigenaars vaak enorm opgelucht zijn en soms wordt er een traantje van vreugde weggepinkt.Het verschil tussen een (te) korte lijn en een lange lijn is enorm.

De wandeling is vanaf het eerste moment een strijd tussen wat de baas wil en wat de hond wil. De hond wil naar rechts, maar de baas naar links. De hond wil even ruiken, maar de baas wil doorlopen. (O, o, het regent.)

Ik heb nog nooit een goede wandeling gezien met een korte lijn. Baasjes en honden zijn vanaf het eerste moment al vol stress. Dat begint al bij het aandoen van een harnas en lijn.


Het wandelen met een lange lijn, mits goed aangeleerd kan eigenlijk alle problemen die bij het wandelen ontstaan voorkomen.


Wil je ook een fijne wandeling?


Vul vrijblijvend het contactformulier in op www.dogtotalcontrol.com en u ontvangt de nodige informatie voor een eerste sessie.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

Persoonlijkehondencoach

Persoonlijke hondencoach

Hondentrainer

hondentherapeut

Gedragstherapie

hondentrainer aan huis

hondenfluisteraar

hondenpsycholoog

bottom of page